Ο Ολυμπιακός κυνηγά την κούπα και τα ρεκόρ

Με νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του φάιναλ φορ του Λονδίνου (22:00, ΕΤ1) οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνουν μόλις η τρίτη ομάδα στην εποχή των φάιναλ φορ που θα φτάσουν στην μπακ του μπακ κατάκτηση μετά τη μεγάλη Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005).

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς,η πρόκληση είναι τεράστια για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες

συνθήκες. Αν, δε, ο Ολυμπιακός κατορθώσει να σηκώσει την κούπα,θα γίνουν πραγματικότητα μεγάλες επιδόσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Πρώτα απ’ όλα ο Μπαρτζώκας θα γίνει ο πρώτος Ελληνας κόουτς που θα οδηγήσει ομάδα στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μέχρι στιγμής μόνο Σέρβοι προπονητές τα έχουν καταφέρει (Μάλκοβιτς και Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό και Ιβκοβιτς για Ολυμπιακό).

Ο Βασίλης Σπανούλης θα φτάσει τις 3 κατακτήσεις και θα πιάσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έχει επίσης τρεις (προηγείται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με πέντε).

Ο Στράτος Περπέρογλου θα γίνει μόλις ο δεύτερος Ελληνας παίκτης που θα πάρει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες μετά τον Βασίλη Σπανούλη (Παναθηναϊκός 2009, Ολυμπιακός 2012).

Ως προς το αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή του. Θα ρίξει το βάρος στην άμυνά του για να κόψει το γρήγορο ρυθμό της Ρεάλ και θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα δικά του ατού στην επίθεση αλλά και τα μεγάλα αποθέματα ενέργειας των παικτών του.

Η Ρεάλ από την πλευρά της παίζει για πρώτη φορά τελικό Ευρωλίγκας από το μακρινό 1995. Τότε, κατά διαβολική σύμπτωση, είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Ολυμπιακό (του Γιάννη Ιωαννίδη στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα) και τον είχε νίκησε με 73-61 πανηγυρίζοντας έτσι την 8η κούπα της. Είναι η πολυνίκης του θεσμού αλλά η τωρινή ομάδα της δεν έχει μεγάλη πείρα από τελικούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θυμηθείτε τι έγινε στους ημιτελικούς της Παρασκευής:

Keywords
Τυχαία Θέματα