Συνεχίζουν τον αγώνα τους εναντίον των μεταλλείων οι κάτοικοι στις Σκουριές

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων από τη διαμαρτυρόμενη ομάδα κατοίκων, όταν αυτή επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπό κατασκευή εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μία διαδηλώτρια και τρεις αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών,

συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλη Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα