Ο «Επιστάτης» με τον Γιώργο Κιμούλη

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Επιστάτη», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Πίντερ, το οποίο γράφτηκε το 1951 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1965 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.

Πραγματεύεται την αδυναμία επικοινωνίας των ανθρώπων ενώ ευθείες είναι οι βολές του Βρετανού συγγραφέα στα πολλαπλά πρόσωπα της εξουσίας.

Ο Γιώργος Κιμούλης υποδύεται έναν άστεγο μεσήλικα, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο ωστόσο, διεκδικούν δύο αδέλφια. Αποφασίζουν χωριστά ο καθένας να

προτείνει στον άστεγο να αναλάβει τη θέση του επιστάτη.

Ο ένας ο Άστον, κοινωνικά απομονωμένος ζει με μοναδική συντροφιά τις διάφορες μηχανές του και με όνειρο τη δημιουργία ενός υπόστεγου ενώ ο Μικ, αν και με επιχειρηματικές δραστηριότητες βρίσκεται κλεισμένος σε έναν εφιαλτικό κόσμο.

Ο άστεγος επιστάτης θα δεχτεί τη δουλειά, όμως δεν θα εμπιστευτεί κανέναν από τους δύο και αισθανόμενος μια διαρκή απειλή, θα προσπαθήσει να υπονομεύσει τη σχέση των δύο αδελφών με μόνο στόχο το δικό του όφελος.

Info

«Ο Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ
Θέατρο «Δημήτρης Χορν» Αμερικής 10

Από 31 Ιανουαρίου έως την Κυριακή των Βαίων

Συντελεστές:
Μετάφραση – σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Σκηνικά – κοστούμια: ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ
Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
Μακιγιάζ: ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΑΜΑΛΙΑ ΝΙΝΟΥ
Βοηθός σκηνογράφου: ΒΑΣΙΑ ΒΑΠΟΡΙΔΟΥ

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Νίκος Γεωργάκης.
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00 (λαϊκή)
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00
Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 20€, Εξώστης: 18€, Λαϊκή: 17€, Φοιτητικό:15€, Ανέργων: 10€ (Αγορά μόνο από το ταμείο του Παλλάς και το ταμείο του θεάτρου)

Keywords
Τυχαία Θέματα