ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ

16:25 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Επανέρχονται οι φήμες που ήθελαν η προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007 να χρηματοδοτήθηκε από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.  Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης δήλωσε ότι ο Σαρκοζί έλαβε 50 εκατ. ευρώ το 2007.

Ο λίβυος Αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τυνησίας,

δήλωσε ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι είχε χρηματοδοτήσει το 2007 την προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, όπως δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι του από την Τύνιδα.

«Ο Μουάμαρ Καντάφι, το καθεστώς του και οι αξιωματούχοι που εργάζονταν μαζί του χρηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2007», δήλωσε στον Τύπο δικηγόρος του πρώην Λίβυου πρωθυπουργού,, ανεβάζοντας το πόσο που δόθηκε στον Γάλλο πρόεδρο στα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το ζήτημα χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί από τον Καντάφι προέκυψε από έγγραφο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Mediapart και αποδίδεται στον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, Μούσα Κούσα.

Το έγγραφο φέρεται να είχε αποδέκτη τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Καντάφι, Μπασίρ Σάλεχ, ο οποίος όμως διέψευσε ότι το είχε λάβει.

Την αυθεντικότητα του εγγράφου διέψευσε προ ημερών και ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, ενώ ο Σαρκοζί δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα