ΝΕΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΘΥΜΑ ΑΡΚΟΥΔΑ

Μια ακόμη αρκούδα έπεσε θύμα τροχαίου έξω από την Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας. Το βάρους 150 κιλών ζώο βρέθηκε νεκρό από περαστικό που ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου».

Η οργάνωση από την πλευρά της μερίμνησε για την διακομιδή του, δηλαδή να ταφεί για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και να καταγραφεί από το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας.

Το ζώο χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από πέντε περίπου μέρες, τραυματίστηκε βαρύτατα αλλά εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό στο πρανές του δρόμου και κατέληξε αργότερα. Πρόκειται για το

τρίτο τροχαίο ατύχημα φέτος στο συγκεκριμένο τμήμα της Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής που θεωρείται το πλέον επικίνδυνο για παρασύρσεις ζώων στην περιοχή.

Τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν σημαντική αιτία θνησιμότητας για κάποια είδη, σοβαρή απειλή για την επιβίωση άλλων, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα