Νέο ραντεβού Μητσοτάκη – τρόικας

08:32 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα περάσουν την πόρτα του υπουργείου επί της οδού Βασ. Σοφίας στις 9:00 το πρωί και στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν το καυτό» θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας στο δημόσιο. Στις 10:00 θα μεταβεί στο υπουργείο και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης.

Έχουν προηγηθεί δύο συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα, οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός παραδέχθηκε

ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα».

Ανέφερε ακόμη ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα θέματα Δημοσίου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέρα από τις 15.000 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.

Από την ελληνική πλευρά προτάθηκε η μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 στους 9 μήνες με σκοπό αυτή –αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο- να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα δεν συναινεί στην παράταση και επιμένει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της κινητικότητας έως τα τέλη Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα