Νέο «χαστούκι» για τον Ολάντ

10:23 7/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Νέος πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τις αποκαλύψεις ότι ο στενός συνεργάτης του Φρ. Ολάντ, Ζαν Ζακ Οζιέ ήταν από τους πρώτους Γάλλους επιχειρηματίες που έκαναν το μεγάλο άνοιγμα στην Κίνα με επενδύσεις.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έγραψε χθες ότι ο 59χρονος εκδότης, ιδιοκτήτης του περιοδικού Books και, από τον Ιανουάριο του 2013, του Tetu, του πρώτου περιοδικού της γαλλικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας, συμμετέχει σε δύο offshore

εταιρείες στα νησιά Κεϊμάν, τον υπό βρετανική κυριαρχία φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, μέσω της εταιρείας του Eurane.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Οζιέ που αρνείται κάθε προσπάθεια φοροδιαφυγής, οι διεθνείς συνεταίροι του, του ζήτησαν να περνούν τα χρήματα μέσω γαλλικών τραπεζών στις νήσους Κέιμαν, γι’ αυτό και συνέστησε εκεί offshore εταιρείες.

Ο Ζαν Ζακ Οζιέ φαίνεται ότι καλεί τους ελεγκτές να εξετάσουν τα λογιστικά βιβλία του, με σκοπό να «καθαρίσει» τον συνεργάτη και επί 30 χρόνια φίλο του, Φρανσουά Ολάντ από τις υπόνοιες ότι είχε την όποια γνώση για τις ιδιωτικές του δραστηριότητες. Ότι δεν ήταν ενήμερος για τίποτα από τα παραπάνω, διαβεβαίωσε και ο Γάλλος πρόεδρος από το Μαρόκο, όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη.

Σε «ελεύθερη πτώση» η αξιοπιστία του Γάλλου προέδρου

Με όλα τα παραπάνω, και τις πρόσφατες αποκαλύψεις στην υπόθεση Καϊζάκ, δηλαδή το ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν φαίνεται να ερευνά τις δραστηριότητες των «πιστών φίλων» που τον περιβάλλουν πριν τους αναθέσει πολιτικές θέσεις και διαχειριστικά καθήκοντα, μειώνεται δραματικά και η δημοτικότητα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Figaro», πυκνώνουν οι φωνές που θέλουν μετασχηματισμό αφού η πτώση της δημοτικότητας του Φ. Ολάντ έφθασε στο 27%.

Keywords
Τυχαία Θέματα