Νέα πρόταση για την ανεργία καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Μεταξύ αυτών, οι θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στον απόηχο και των τελευταίων ανακοινώσεων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, που «χτύπησε κόκκινο» τον Ιούνιο.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας χθες, συζητήθηκε σειρά θεμάτων από την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας, ως και ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει της αξιολόγησης

του προγράμματος από την τρόικα, που φτάνει στην Αθήνα σε περίπου δέκα μέρες.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, ετοιμάζουν ήδη νέα παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπου πέραν των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που δίνουν κατά το ΠΑΣΟΚ μία πεντάμηνη «ανάσα» σε μακροχρόνια ανέργους, θα επαναλαμβάνουν επικαιροποιημένη την πρότασή τους για την απασχόληση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της χώρας. Εκεί, θα περιλαμβάνονται προτάσεις για την ανάσχεση της ανεργίας και την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες και θα συζητηθούν εκτενώς σε νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τις επόμενες μέρες.

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την μαραθώνια προσπάθεια εκτενούς ενημέρωσής του για όλα τα τρέχοντα θέματα, με αντιπροσωπεία του κόμματος να συναντά σήμερα τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, με θέμα συζήτησης την πορεία των εσόδων. Αντιστοίχως, την Τρίτη, έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση –η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην πραγματικότητα, τα μηνύματα Ευρωπαίων αξιωματούχων για «σκληρή αξιολόγηση» εκ μέρους της τρόικας τον Σεπτέμβριο, έχουν κινητοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου και μαζί το συγκευβερνόν ΠΑΣΟΚ, που εννοεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της αξιολόγησης και να οδηγηθεί η χώρα στην είσπραξη της επόμενης δόσης του δανείου, επιχειρώντας όμως να διαχωρίσει τη θέση του, προβάλλοντας τον «προοδευτικότερο» χαρακτήρα του. Στην ατζέντα του μπαίνουν δυναμικά οι χειμαζόμενες κοινωνικές ομάδες στην χώρα, η στήριξη των αδυνάτων, αλλά και η ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, ακριβώς την ώρα που οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στους δρόμους, ενώ ήδη προγραμματίζουν κινητοποιήσεις εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας και άλλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα