Ψάχνουν ακόμη, 1.500 διαθέσιμους

Λύση για τους περίπου 1.500 «αγνοούμενους» δημοσίους υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα, αυτούς δηλαδή που θα προέκυπταν από το διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναζητά σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση προκειμένου να μην αποτύχει στις επικείμενες εξετάσεις της τρόικας.

Η συνδρομή του Παιδείας είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσίμων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα τρέχει και δεν θα φτάνει, όπως τον Ιούνιο που η

δόση κόλλησε για κάποιες δεκάδες υπαλλήλων που δεν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα όπως είχε συμφωνηθεί.

Σαμαράς, Μητσοτάκης και Αρβανιτόπουλος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή τις τελευταίες ημέρες (σ.σ αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για εκνευρισμό μεταξύ των δύο υπουργών) προς αναζήτηση λύσης. Αυτή είτε θα είναι συμβιβαστική, ο υπουργός Παιδείας συναντάται με τους πρυτάνεις, ή θα είναι δυναμική, δηλαδή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτόματη διαθεσιμότητα των διοικητικών των Πανεπιστημίων (σ.σ μέσω νομοθετικής ρύθμισης;) ή εναλλακτικά θα αναζητήσει άλλες πηγές πιθανά με οριζόντια λογική.

Πλην του μετώπου της Παιδείας, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι θέσεις από τις οποίες θα προέλθουν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ήδη για κάποια υπουργεία όπως το Υγείας έχουν υπογραφεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί για όλα τα υπουργεία – πλην του Παιδείας – μέχρι τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσωποποιηθούν οι θέσεις και να καταρτιστεί μέχρι τις 26 του μήνα η λίστα με τα ονόματα των 12.500 διαθέσιμων.

Υπενθυμίζεται πώς ήδη σε διαθεσιμότητα βρίσκονται από τον Ιούλιο 4.400 υπάλληλοι , κυρίως εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες. Στις 23 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται η διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικών αστυνομικών ενώ την λίστα θα συμπληρώσουν 1640 διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας,
-500 υπάλληλοι του Άμυνας, περίπου 600 εργαζόμενοι από ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας, 485 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, 350 του υπουργείου Αθλητισμού, 750 του υπουργείου Υποδομών,130 του Αγροτικής Ανάπτυξης, 50 του Ναυτιλίας, 140 από το Τουρισμού, 100 από το Περιβάλλοντος, 20 του Μακεδονίας- Θράκης, 38 από το Υπ. Δικαιοσύνης, 100 από το Ανάπτυξης και 10 εργαζόμενοι από το Υπ. Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα