ΝΕΑ 12ΕΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

Μια ακόμη καταδίκη βαρύνει την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία ήδη βρίσκεται στη φυλακή για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Η πρώην ανακρίτρια αυτή τη φορά κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. Σιγάλας ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999 – 2000 χιλιάδες επενδυτές

του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα άνοιξαν οι λογαριασμοί της πρώην ανακρίτριας και βρέθηκαν στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης περίπου 400.000 ευρώ. Σ’ έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς της ήταν δικαιούχος και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, ενώ τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των offshore εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κ. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρύφων Αποστολόπουλος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ύστερα από πολύμηνη συνεδρίαση μοίρασε καταδίκες και σε 10 επιπλέον άτομα, αναμέσα στους οποίους βρίσκονται γνωστοί επιχειρηματίες και χρηματιστές. Ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, καθότι το δικαστήριο τους αναγνώρισε (κατά περίπτωση) τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Η λίστα όσων καταδικάστηκαν για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος:

Ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος σε κάθειρξη 10 ετών.

* Ο Παναγιώτης Πανούσης της εταιρείας Αττικάτ ΑΤΕ η οποία είχε εξαγοράσει και την Σιγάλας ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Τσέλος, διευθύνων σύμβουλος της Αττικάτ σε 8 χρόνια.

Οι Μ. Γαβαλάκης, Δ. Λέκκας, και Γ. Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.

Οι Θ. Κονταράτος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός και Σ. Κουμεντάκης σε φυλάκιση 3 ετών.

Αντίθετα το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Σ. Αργυρίου, Β. Καλούδη, Θ. Παπαμανώλη, Β. Γιαπισίκογλου, και Π. Φικίρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα