ΤΙ «ΤΡΕΧΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤO ΒΙΝΤΕΟΛΟΤΤΟ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο ορισμός νέας ηγεσίας στον ΟΠΑΠ, ύστερα από την κυβερνητική παρέμβαση της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε στην αναβολή σύγκλησης του Δ.Σ. του Οργανισμού με θέματα που αφορούν το Βιντεολόττο.

Είχε προηγηθεί άλλη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη όπου με αποχή του ενός τρίτου των παρισταμένων μελών, ο διευθύνων σύμβουλος Ι. Σπανουδάκης αποφάσισε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ιταλική ομοειδή εταιρεία

Λοττομάτικα για την παραχώρηση της ανάπτυξης και της διαχείρισης των παιγνίων του ΟΠΑΠ, ιδιαίτερα του «Πάμε Στοίχημα», στο διαδίκτυο. Η απόφαση αυτή που μπήκε ξαφνικά στο προσκήνιο ενώ εκκρεμούσε με πλείστες άλλες στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας του Ι. Σπανουδάκη, προκάλεσε την αυστηρή επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μαζί του, όπου εκείνος προσπάθησε ανεπιτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες από την πλατεία Συντάγματος, να παρουσιάσει αντεπιχειρήματα στον Υπουργό.

Ο ίδιος όμως ο πρόεδρος της Λοττομάτικα, Μάρκο Σάλα, ήρθε να διαψεύσει τον ενθουσιασμό του Ι. Σπανουδάκη για πιθανή συνεργασία του ΟΠΑΠ με την ιταλική εταιρεία δηλώνοντας στους αναλυτές -στους οποίους παρουσίασε τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου- ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επενδύσει γενικώς κεφάλαια στην Ελλάδα, και τους καθησύχασε λέγοντας «πιστεύουμε ότι δεν μας έχει ζητηθεί να βάλουμε κεφάλαια εκεί». Σύμφωνα με την σχετική ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters, η Λοττομάτικα που είναι ουσιαστικά ο ΟΠΑΠ της γειτονικής χώρας, έχει χάσει έσοδα στην ιταλική αγορά και προσπαθεί να τα αναπληρώσει από άλλες αγορές, με προεξάρχουσα την αμερικανική.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφάσεις του Ι. Σπανουδάκη φαίνονται αστήριχτες τουλάχιστον όσον αφορά τη σπουδή στο χρόνο της λήψης τους την ώρα που ο Οργανισμός βαίνει προς ιδιωτικοποίηση και που η Κυβέρνηση αναθεωρεί, όπως φαίνεται, την πολιτική στον κρίσιμο αυτό τομέα όπως έδειξε και η αντικατάσταση των υπευθύνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς πληροφορικής, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη καταβάλει στην ελληνική εταιρεία Ιντραλότ το τίμημα για την ανάπτυξη του συστήματος διαδικτυακής εφαρμογής του Στοιχήματος και των άλλων παιγνίων του ΟΠΑΠ σαν τμήμα της όλης υποδομής λογισμικού του Οργανισμού αλλά για κάποιο λόγο δεν το έχει ακόμα παραλάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα