ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΓΥΗΘΩ ΤΙΠΟΤΑ»

Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ύστερα και από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Επιχείρησε να δικαιολογήσει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τις δεσμεύσεις της, επικαλούμενος την κρισιμότητα της κατάστασης.  

«Η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της και το γνωρίζουμε καλά. Όμως επίσης, βρίσκεται και η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη σε μια οριακή στιγμή. Είναι και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις σε οριακό σημείο», δήλωσε το πρωί ο Σίμος Κεδίκογλου στην τηλεόραση

του ΑΝΤ1. «Αυτή τη στιγμή προέχει η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Πρέπει να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην τροχιά, να παραμείνουμε μέσα στις εξελίξεις», πρόσθεσε. Πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι εκείνη δεσμεύτηκε για περικοπές 11,5 δισ. ευρώ, «αλλά η Ελλάδα πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της» και σημείωσε πως «από εκεί και πέρα όμως είναι φυσικό, απ΄ όπου και να περικόψεις είναι οδυνηρό».

Υποστήριξε ότι αναζητούνται ισοδύναμα «προκειμένου αυτές οι θυσίες να κατανεμηθούν όσο γίνεται με δικαιότερο τρόπο, γιατί πραγματικά υπάρχουν ομάδες που έχουν φθάσει στα όριά τους».

Ερωτηθείς, πάντως αν εγγυάται ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να σας εγγυηθώ τίποτα, από τη στιγμή που δεν έχει αποφασιστεί τίποτα».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η σύνταξη του ΟΓΑ να πέσει από τα 360 ευρώ στα 330, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την αντιμετώπιση της ανεργίας ως πρώτη προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι «ήταν το μόνο ζήτημα για το οποίο έθεσε και αριθμητική δέσμευση στο διάστημα της θητείας αυτής της κυβέρνησης, γιατί πραγματικά είναι λίγα τα 330 είναι όμως πολύ χειρότερο το να μην έχεις τίποτα, να μην έχεις προοπτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα