ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΩΝ

Κατηγορηματικά αντίθετος ήταν σε οποιαδήποτε φορολόγηση των εφοπλιστών και των πλοίων ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στον Πειραιά.

Μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα φορολόγησης των πλοίων, όπως ανακοίνωσε προεκλογικά ο αρχηγός της σημερινής αντιπολίτευσης με 500.000 ευρώ γιατί όπως έχει ειπωθεί τα πλοία έχουν προπέλες και φεύγουν.

Περισσότερο ανοικτός ήταν ο υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος,

ο οποίος τόνισε ότι από ιδεολογικής άποψης η φορολόγηση πρέπει να γίνεται σε μια βάση που δεν θα εμποδίζει την επιχειρηματικότητα, πάντως είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση η οποία θα μεγιστοποιεί το κρατικό όφελος χωρίς να κινδυνεύει η εφοπλιστική επιχειρηματικότητα.

Εξάλλου, ο Κ. Μουσουρούλης αναφέρθηκε στο θέμα της ακτοπλοίας, που όπως δήλωσε τον απασχολεί ιδιαιτέρως, και επεσήμανε ότι «με μεγάλη χαρά ήρθα στο υπουργείο και υπερηφάνεια επειδή ότι είμαι Χιώτης».

«Διαβάζω σα να δίνω πανελλήνιες εξετάσεις. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων βιωσιμότητας της ελληνικής ακτοπλοίας μπορεί να γίνει με έντιμη και ανοικτή συνεργασία με τους φορείς και με μέτρα που θα καλύπτουν όλο το φάσμα κριτηρίων βιωσιμότητας. Ειδικότερα υποχρεώσεις του κράτους προς τις εταιρείες, τα θέματα κόστους, θέματα του προσωπικού-πληρωμάτων και των καυσίμων. Θα δω όλους τους φορείς. Εάν οι θεσμοί δεν λειτουργούν πρέπει να τους φτιάξουμε να λειτουργούν.», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα