«Μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση της Eurobank»

Σε επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σημειώνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι οι κρισιμότεροι στην ιστορία της τράπεζας ενώ χαρακτηρίζει μονόδρομο την επανένταξη της Εurobank στον ιδιωτικό τομέα.

Στην επιστολή όπου πραγματοποιείται ένας σύντομος απολογισμός των 100 πρώτων ημερών της νέας διοίκησης ο κ. Μεγάλου υπογραμμίζει ότι μετά την ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου επαφών στην Αθήνα

και το εξωτερικό, «και τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, με την Eurobank να ανακτά πρόσβαση και αποδοχή». «Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε συναντήσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό, με πολλούς σημαντικούς διεθνείς επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για τις προοπτικές της Eurobank», σημείωνε.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης:

– Διαμορφώσαμε τη στρατηγική της τράπεζας που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της και προσχωρήσαμε στην αναμόρφωση της διοικητικής δομής της.

– Αποκτήσαμε το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήρια και τη Νέα Proton. Οι εξαγορές αυτές ισχυροποίησαν τα μεγέθη μας και τη στρατηγικά μας θέση και επιβεβαίωσαν το ρόλο μας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

– Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε με ταχύτητα την ενοποίηση του ΤΤ και της Proton. Οι νομικές διαδικασίες συγχώνευσης και τα προαπαιτούμενα για τη συστέγαση των κεντρικών υπηρεσιών ολοκληρώνονται. Οι σημαντικές συνέργειες που πρόκειται να αποκομίσουμε, αποτελούν δηλωμένη μας δέσμευση και άμεση προτεραιότητα και τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά θετικά.

– Προχωρήσαμε στον ανασχεδιασμό του επιχειρηματικού και του λειτουργικού μας σχεδίου. Στόχος μας να επιστρέψουμε στην κερδοφορία, να ενισχύσουμε τη ρευστότητα, να βελτιώσουμε την λειτουργικά αποτελεσματικότητα μας και να αναπτύξουμε περαιτέρω την πολιτική μας, που έχει επίκεντρο τον πελάτη. Στο πλαίσιο επίτευξη αυτών των στόχων, προσδιορίσαμε μια σειρά ενεργειών πάνω στους δύο βασικούς άξονες: αύξηση εσόδων – μείωση κόστους, οι οποίες σχεδιάζονται και ιεραρχούνται χρονικά.

– Βελτιώσαμε περαιτέρω τη ρευστότητα του Ομίλου και μειώσαμε τη χρήση του ταμείου έκτακτης ρευστότητας (ELA) κατά 5 δισ. ευρώ.

– Καταλήξαμε σε οριστική συμφωνία με την Fairfax για τη συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση του κεφαλαίου της Eurobank Properties.

Keywords
Τυχαία Θέματα