Προγραμματική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου ελέω τρόικας

Ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής θα επιδιώξει να θέσει επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του και την Άγκελα Μέρκελ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μαξίμου τον Ευάγγελο Βενιζέλο,

σε μία συνάντηση όπου πλην της στάσης έναντι της τρόικας αλλά και των ζητημάτων που ανέκυψαν εσχάτως, όπως η σύγκρουση Βενιζέλου – Αβραμόπουλου, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και να ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία των δύο μερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στη συμφωνία αυτή θα περιγράφεται η κοινή θέση των δύο κομμάτων δηλαδή όχι νέα μέτρα, έξοδος από το μνημόνιο, υλοποίηση εκ μέρους των εταίρων της δέσμευσης για ελάφρυνση του χρέους.

Με άλλα λόγια, οι ΣαμαράςΒενιζέλος με το προγραμματικό τους κείμενο θα στείλουν από κοινού μήνυμα στο εξωτερικό ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων. Πάντως, σε αντίθεση με τους οξείς τόνους που επικρατούν στο εσωτερικό, ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί και είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις του (σ.σ. χθες με τον Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία) ενώ οι τοποθετήσεις του κ. Γ. Στουρνάρα δημιουργούν κλίμα αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης με την τρόικα.

Αν αυτή θα επιτεχθεί μένει να αποδειχτεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και το σενάριο εκλογών εξόχως πιθανό, παρά την κοινή δέσμευση που θα αναλαμβάνουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος με την προγραμματική συμφωνία για εξάντληση της 4ετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα