Μόνο με πιστωτικές κάρτες ή επιταγές η πληρωμή στις εφορίες

Πλέον όσο μικρή και αν είναι η οφειλή στην εφορία θα πρέπει να γίνεται είτε με επιταγή, είτε με πιστωτική κάρτα, καθώς καταργούνται οι πληρωμές με μετρητά. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να εξοφλούν στις τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ. με τον ειδικό κωδικό που θα υπάρχει στις φορολογικές δηλώσεις.

Ακόμα και για 10 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε να έχουν επιταγή.

Στόχος είναι να μειωθούν οι

ατελείωτες ουρές στα ταμεία των Εφοριών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», αυτό ορίζει εγκύκλιος με τίτλο «εξυπηρέτηση των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».

Μετά την πληρωμή της οφειλής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδίδει ατομική ειδοποίηση, στην οποία θα αναγράφεται και ο κωδικός Ταυτότητας Οφειλής και το ποσό που πληρώθηκε στην εφορία.

Η κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ εντάσσεται στην προσπάθεια του ΥΠΟΙΚ να περιορίσει την ανάγκη οι φορολογούμενοι να επισκέπτονται τις ΔΟΥ, ώστε να μειώσει το φόρτο εργασίας των εφοριακών, ιδίως από τη στιγμή που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Η τρόικα έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να σταματήσει η απευθείας επαφή των πολιτών με τους εφοριακούς, αλλά και να καταργηθούν τα ταμεία στο δημόσιο, ώστε οι εφοριακοί να επικεντρωθούν στους ελέγχους.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή οι φορολογούμενοι να μπορούν:

* Να προμηθεύονται μέσω του TAXISnet τα παράβολα που χρειάζονται για να πληρώσουν τα χρέη ή άλλες βεβαιωμένες οφειλές στο δημόσιο.

* Να θεωρούν ηλεκτρονικά τα συμβόλαια μίσθωσης ακινήτων

* Να κάνουν τις αλλαγές στα στοιχεία διαμονής τους

* Να λαμβάνουν ηλέκτρονικά τα συμβόλαια μίσθωσης ακινήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα