Μ.Κοππά: «Σόκαρε την Ευρώπη το μαύρο»

15:23 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη χθες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της ΕΡΤ, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία οι χθεσινές παρεμβάσεις ήταν καταγγελτικές, τόσο για την πρακτική του κλεισίματος όσο και για τον τρόπο που έγινε. Το μαύρο σόκαρε τους ευρωβουλευτές, από το Λαϊκό Κόμμα έως την Αριστερά, είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τον φόβο, ότι μπορεί το θέμα να μην έχει λυθεί προς το φθινόπωρο όταν θα πλησιάζει η Ελληνική Προεδρεία. «Θα κάνουμε Ελληνική Προεδρεία χωρίς δημόσια

τηλεόραση; Θα είναι πραγματικά μια πάρα πολύ προβληματική κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Απόλυτη υποκρισία για την ανεργία

Με συζητήσεις περί διαγραμμάτων, βέλτιστες πρακτικές και ταμεία δεν λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας, δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, κληθείσα να σχολιάσει την χθεσινή συνάντηση κορυφής στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την κ. Κοππά, το πρόβλημα της ανεργίας και δη, των νέων λύνεται με ανάπτυξη, με δημιουργία θέσεων εργασίας, ακόμη και με αύξηση δημοσίων δαπανών που δημιουργούν και αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα. «Αυτά, δεν τέθηκαν σε κανένα σημείο στο τραπέζι της συζήτησης» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.

«Είμαστε στην απόλυτη υποκρισία, νομίζω ότι απλώς εξυπηρετούμε το προεκλογικό παιχνίδι της κας Μέρκελ. Η Ελλάδα φυσικά έπρεπε να παρούσα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την πληττόμενη νέα γενιά της Ελλάδας.
Η ευρωβουλευτής έθεσε μία ακόμη παράμετρο στο θέμα επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά, εκτός από τις άλλες προκλήσεις και στην πρόκληση της Ελληνικής Προεδρίας.

«Η Ελληνική Προεδρία θα είναι μια δύσκολη Προεδρία, θα είναι μια προεκλογική Προεδρία. Όσο κι αν πια οι Προεδρίες έχουν γίνει διαχειριστικές παρ’ όλα αυτά διατηρούν τη σημασία τους. Θα πρέπει να αναδείξει αυτά τα μεγάλα ζητήματα στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι απλό» είπε.

Σε ερώτηση για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και το καυτό θέμα της εκταμίευσης της δόσης, η κ. Κοππά εκτίμησε ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος καθώς μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη και κυρίως για τις χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα

Ψυχραιμία στην Αίγυπτο

Έκκληση για επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου και σε δημοκρατικές διαδικασίες στην Αίγυπτο, απεύθυνε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Αθήνα 984.

Η ευρωβουλευτής επεσήμανε τις απλουστεύσεις και πόσο επικίνδυνες ήταν, σχετικά με το εάν ήταν τελικά ελεγχόμενη ή όχι η Αραβική Άνοιξη, ζήτησε αυτοσυγκράτηση και εκλογές με δημοκρατικές και ειρηνικές διαδικασίες, με χαμηλούς τόνους τόσο από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα