Μητρόπουλος εναντίον Λαφαζάνη για συνεργασίες-δραχμή

Στο 17σέλιδο κείμενο που κατατέθηκε στα αρμόδια όργανα, η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ -δηλαδή τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ- βάλλουν εμμέσως πλην σαφώς κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της «Αριστερής Πλατφόρμας», ενώ αφήνουν αιχμές και για το κείμενο κριτικής προς την ηγεσία του κόμματος που δημοσιοποίησαν οι 53 «προεδρικοί» -δηλαδή η λεγόμενη «ομάδα Τσακαλώτου».

Το κείμενο υπογράφεται από τον Αλέξη Μητρόπουλο και τον Διονύση Τεμπονέρα, αλλά εκπροσωπεί όλα τα στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Σ' αυτό, χαρακτηρίζεται «γραφική» η πρόταση περί προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ, ενώ σε άλλες αιχμές κατά των «λαφαζανικών», οι «ΠΑΣΟΚογενείς» ξεκαθαρίζουν ότι στις Ευρωεκλογές «ο λαός απέρριψε τις προτάσεις τής «δραχμικής», «ευρωπολεμικής» ή «αντιευρωπαϊκής» Αριστεράς».

Επίσης, η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές και κατά των «προεδρικών» που απορρίπτουν την «πατριωτική» στροφή του Αλέξη Τσίπρα και ζητούν να παραμείνει αριστερό και ριζοσπαστικό το πρόσημο του κόμματος.

«Οι ανέξοδοι, αόριστοι και «αναμνησιακοί αριστερισμοί» τής μικροκομματικής οικειοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων και της περιχαράκωσης είναι, αντικειμενικά, υποστηρικτικοί του συστήματος», σημειώνουν στο κείμενό τους, προειδοποιώντας πως «ή θα ενώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας σε οργανωτική-πολιτική-ιδεολογική αντιμνημονιακή βάση ή θα βαυκαλιζόμαστε με τη σταθερότητα των «ανάδελφων» εκλογικών μας ποσοστών, που όμως δεν κλονίζουν τη μνημονιακή πορεία».

Διαβάστε ολόκληρο το «κείμενο συμβολής στον προβληματισμό για περαπέρα νικηφόρα πορεία» της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα