Σημαντική η κατάθεση μάρτυρα

Σημαντικήθεωρούν, οι ανακρίτριες της υπόθεσηςτης Χρυσής Αυγής, την κατάθεση μάρτυρα, οοποίος πριν απο λίγες ημέρες εμφανίσθηκεαυτοβούλως και κατέθεσε σχετικά με τηδομή, τους στόχους και τις τακτικές τηςοργάνωσης. Πρόκειται για υποψήφιο τουκόμματος στις βουλευτικές εκλογές τουΜαΐου και του Ιουνίου 2012, ο οποίος είχεδιατελέσει επιστημονικός συνεργάτηςτου

κόμματος στη Βουλή.

«Τελικός σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος, στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται, και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό...» φέρεται να δήλωσε.

Σύμφωναμε εκτιμήσεις, η μαρτυρία του συγκεκριμένουπροσώπου, που αναφέρει ότι ήταν μέλοςτης Χρυσής Αυγής από το 2005 έως το τέλοςτου 2013, είναι ιδιαιτέρως αξιοποιήσιμη,καθώς είναι το πρώτο πρώην υψηλόβαθμοστέλεχος της οργάνωσης που πέρασε τοανακριτικό κατώφλι για να "μιλήσει"ως μάρτυρας.

Εντω μεταξύ, για 11η φορά αναβλήθηκε η δίκητης προφυλακισμένης Θέμιδας Σκορδέληγια την υπόθεση της επίθεσης σε βάροςΑφγανών το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα.Λεκτικές επιθέσεις από μέλη της ΧρυσήςΑυγής σε βάρος της Πολιτικής Αγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα