Φοβούνται νέες πολιτικές καραμπόλες

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται κυρίως το μέτρο της μείωσης του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, εξαιτίας της αλλαγής υπουργού Υγείας, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσει.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του ότι εάν συνολικά αρχίσουν οι «εκπτώσεις» όπως η αναστολή για διαθεσιμότητες κλπ «τα πράγματα ζορίζουν». Μάλιστα, δήλωσε πως παρατηρεί μία «αποστασιοποίηση υπουργών από αυτά που έχουν συμφωνήσει οι προκάτοχοί τους», όπως για παράδειγμα το θέμα των Κυριακών και των λαϊκών αγορών. Κάτι που θα «δυσκολέψει» την διαπραγμάτευση όπως ανέφερε το

ίδιο στέλεχος ο οποίος πρόσθεσε πως «μένει να φανεί βέβαια αν η αποστασιοποίηση είναι μόνο στα λόγια. Αν δεν είναι λόγια και αποτυπωθεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα δυσκολέψει». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «η στάση της κυβέρνησης είναι ότι συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τα προαπαιτούμενα μέτρα».

Το ίδιο στέλεχος εκτίμησε πως ο νέος έλεγχος της τρόικας που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο «μπορεί να είναι ο τελευταίος», αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό «εξαρτάται από το πόσο θα κρατήσει».

Σχετικά με το δημόσιο τομέα και τις αποδοχές των υπαλλήλων, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων σε 11 υπουργεία στα οποία υπάρχει υπερβάλλουσα μείωση αποδοχών, αλλά η βελτίωση θα γίνει στο πλαίσιο της αξιολόγησης και οι αλλαγές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες. Στο πλαίσιο αυτό παρέπεμψε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα