ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

09:00 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Έληξε σήμερα, στις  8.00 π.μ. η σιωπηρή παράταση που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την Τρίτη ανοικτό το σύστημα για όσους πήραν κλειδάριθμο την Παρασκευή.

Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις δεν είχαν υποβληθεί ενώ το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι οι φορολογούμενοι που είναι εκπρόθεσμοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου ( πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολή και απώλεια του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος).

Σύμφωνα

με πληροφορίες, το σύστημα  θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την Τρίτη για να δέχεται τις δηλώσεις όσων πήραν κλειδάριθμο μέχρι και την Παρασκευή.

Από εκεί και πέρα, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα δείξει οποιαδήποτε ανοχή για περίπου 50.000 φορολογούμενους, που δεν φρόντισαν ακόμα να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Όλοι οι εκπρόθεσμοι, θα  υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις για την εκπρόθεσμη υποβολή (ή για μη υποβολή) δηλώσεων φόρου εισοδήματος.
Συγκεκριμένα:

- θα χάσουν το αφορολόγητο όριο και θα επιβαρυνθούν αυτόματα κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης με επιπλέον φόρο 500 ευρώ σε ατομική βάση.

- θα τους επιβληθεί προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 1% μηνιαίως.

- θα τους επιβληθεί αυτοτελές πρόστιμο του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

Επίσης, δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε πολλές δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα