Μετ’ εμποδίων η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει δημοσιοποιηθεί το βιβλιαράκι με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην γνωρίζουν επακριβώς τις αλλαγές που έχουν επέλθει στους κωδικούς της δήλωσης και κυρίως τα εισοδήματα που θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά για πρώτη φορά φέτος όπως οι τόκοι καταθέσεων.

Επίσης οι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει από το Ταμείο τους τις βεβαιώσεις αποδοχών ενώ ένα νέο έντυπο που θα φέρει τον κωδικό Ε21 θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά μαζί με τη φορολογική δήλωση περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με προστατευόμενα

τέκνα. Στο έντυπο αυτό θα πρέπει να αναγράψουν συγκεκριμένα στοιχεία που θα τους ζητήσει ο ΟΓΑ προκειμένου να λάβουν τα νέα οικογενειακά επιδόματα.

Το έντυπο αυτό θα έχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και θα συμπληρωθεί υποχρεωτικά από κάθε φορολογούμενο προκειμένου να μπορέσει να εισπράξει τα νέα επιδόματα τέκνων τα οποία κυμαίνονται από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος, καθώς επίσης και τα νέα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα τα οποία ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα