ΜΕΡΚΕΛ: ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΧΡΕΟΣ

Υπέρ του αυστηρότερου δημοσιονομικού ελέγχου από ευρωπαϊκούς θεσμούς σε κράτη με υπέρογκο χρέος και σε μέλη της ευρωζώνης που παραβιάζουν τις δημοσιονομικές τους υποχρεώσεις τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι παραμένει στην ημερήσια διάταξη το θέμα να έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώματα άμεσης παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς

των υπερχρεωμένων κρατών.

«Ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μιας πολιτικής ένωσης στην ευρωζώνη.

Ο Χάρπερ έχει επικρίνει έντονα τις μέχρι τώρα προσπάθειες από τα μέλη της ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους, και παροτρύνει την Μέρκελ να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο, μια για πάντα, στις συνομιλίες για την κρίση.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θεωρεί τον Καναδά μοντέλο για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, αναφερόμενη στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας που τρέχει παράλληλα με τις πολιτικές της για την προώθηση της ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα