ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ RYNAIR ΓΙΑ «ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΕΣ»

Στην καταγγελία ότι η Ryanair πιέζει τους χειριστές των αεροσκαφών τους να κάνουν οικονομία στα καύσιμα προχώρησε η Γερμανική ένωση κυβερνητών αεροσκαφών «Cockpit».

Ο Γιεργκ Χάντβεργκ, εκπρόσωπος της Cockpit, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους καταρτίζει πίνακες απόδοσης των κυβερνητών βάσει της κατανάλωσης καυσίμων που κάνουν. Όπως διευκρίνισε, οι διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν την ελάχιστη ποσότητα καυσίμων που

πρέπει να έχει ένα αεροσκάφος κατά την απογείωση. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κυβερνήτη να αποφασίσει πόσο επιπλέον καύσιμο θα έχει το αεροπλάνο για περισσότερη ασφάλεια. Πρόκειται για σημαντική παράμετρο όταν ο προορισμός είναι κάποιο πολυάσχολο αεροδρόμιο, όπου είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί να κάνει κύκλους έως ότου του δοθεί άδεια προσγείωσης.

«Τα δικαιώματα των κυβερνητών εξευτελίζονται δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των πιλότων.

Οι ισπανικές εναέριες αρχές έχουν δρομολογήσει έρευνες κατά της Ryanair, έπειτα από τρεις προσγειώσεις ασφαλείας που έκαναν τον Ιούλιο αεροσκάφη της Rynair, λόγω έλλειψης καύσιμων. Τα αεροσκάφη είχαν προορισμό τη Μαδρίτη, όμως υποχρεώθηκαν να παρατείνουν τα ταξίδι κατά μία ώρα και να κατευθυνθούν προς τη Βαλένθια λόγω καταιγίδας.

Η εταιρεία υποστήριξε, πάντως, ότι «όλες οι πτήσεις της Ryanair εκτελούνται με τα απαιτούμενα επίπεδα κηροζίνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα