ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΚΟΛΛΗΤΩΝ» ΤΟΥ

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να προτείνει τους «κολλητούς» του για συμμετοχή στη κυβέρνηση. 

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ περνούν στην αντεπίθεση ετοιμάζοντας νέο γύρο με τον Ευάγγελο

Βενιζέλο.

Μόνο από καραμπόλα δεν συμμετείχαν οι στενοί συνεργάτες του Βενιζέλου και  επί χρόνια στο κυβερνητικό σχήμα, Στέλιος Αγγελούδης, επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου και Λίνα Μενδώνη, επί σειρά ετών γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού,  ωστόσο κατάφερε να υπουργοποιήσει  πέντε «δικούς του» ανθρώπους.

Πρώτος και καλύτερος ο ιδιοκτήτης της ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ Α.Ε, Γιώργος Βερνίκος, στενός προσωπικός του φίλος με αριστερό πάντως προφίλ λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης.

Αντιστοίχως μια προσωπική του επιλογή και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που είχε σχολιασθεί τότε σκωπτικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Θεσσαλονικιός Αθανάσιος Τσαυτάρης έγινε ξαφνικά υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Χωρίς λόγια» είναι ο σχολιασμός κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση του Δημήτρη Κούρκουλα στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, δεδομένης της οικογενειακής του σχέσης με τη στενή του συνεργάτη Ελένη Κούρκουλα, ενώ προνομιακός συνομιλητής του Ευάγγελου Βενιζέλου πολύ πριν από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας ο Αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης και νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ιστορία στη Θεσσαλονίκη έχει γράψει ο καθηγητής Ευάγγελος Λυβιεράτος  ιδρυτής της Εθνικής Χαρτοθήκης και διαχειριστής του εκπαιδευτικού  προγράμματος «Κυριακές στη Χαρτοθήκη».

Πάντως πέρα των κυριών Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη που πνέουν τα μένεα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές του, απέναντί του θα βρει σύντομα και την Άννα Διαμαντοπούλου. Αιτία η…συμφωνία του στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για υπουργοποίηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου μέχρι χθες και σταθερού αντιπάλου της αντιπάλου στο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα