ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Γεννήθηκε στο Ζαγκλιβέρι της Θεσσαλονίκης το 1960. Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του Θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού. Πριν την εκλογή του ως βουλευτής, εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (φοροτέχνης – λογιστής), ενώ στη

συνέχεια εργαζόταν στο Υπουργείο Οικονομικών, ως εφοριακός στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας Νομού Θεσσαλονίκης. Από το 1986 είναι μέλος του Οικονομικού Επιστημονικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο εφοριακό Γιώτα Μαντανίκα και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Βανέσσα, φοιτητές.

Ανιχνεύοντας την προσωπική του διαδρομή θα συναντήσετε:

Την αυτοδιοικητική του εμπειρία:

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Θεόδωρος Καράογλου έχει ήδη συμπληρώσει 17 1/2 γόνιμα χρόνια στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Έχοντας περάσει απ’όλες σχεδόν τις βασικές βαθμίδες του χώρου, ο Θεόδωρος Καράογλου έχει αποκομίσει τη δική του πολύτιμη εμπειρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών να συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη:

Το 1986 εκλέγεται σε ηλικία 26 ετών πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου.
Το 1990 επανεκλέγεται με ποσοστό 56%.
Το 1991 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο πρωτοστατεί στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Περιοχής Ζαγκλιβερίου «Τα Καλλίνδοια» του οποίου και εκλέγεται ομόφωνα πρώτος πρόεδρος.
Το 1994 εκλέγεται για πρώτη φορά νομαρχιακός σύμβουλος εκπροσωπώντας την επαρχία Λαγκαδά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με 10.000 περίπου ψήφους.
Το 1995 εκλέγεται με τη ψήφο των νομαρχών και νομαρχιακών συμβούλων της Ελλάδας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, της γνωστής Ε.Ν.Α.Ε. πρώτος σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο της παράταξης του.
Το 1998 επανεκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με 13.500 περίπου ψήφους.
Τέλος στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέγεται και πάλι Νομαρχιακός Σύμβουλος με ρεκόρ ψήφων 34.000 σταυρούς.
Την πολιτική του δράση:

Ο Θεόδωρος Καράογλου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Στη γενιά που δεν πρόλαβε τα πάθη και τους διχασμούς του παρελθόντος, αλλά γνώρισε την πολιτική μέσα από τη διάθεσή της για δημιουργία. Ταγμένος από τα πρώτα του βήματα στο χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ανέλαβε σημαντικές αρμοδιότητες στην οργανωτική και περιφερειακή συγκρότηση του κόμματος.

Ως στέλεχος της ΔΑΠΝΔΦΚ συμμετέχει σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΦΕΑΠΘ. Παράλληλα εκλέγεται πρώτος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1982).
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (1979- 1983). Υπεύθυνος Περιφερειακής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης(1980-1983).
Εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ σε συνδιασκέψεις του Γερμανικού Χρι

Keywords
Αναζητήσεις
πιος ειναι σημερα ο υπουργος μακεδονιας θρακης.
Τυχαία Θέματα