ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

Για τις… τρεις σκληρότερες εβδομάδες της ζωής τους ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας ότι θα συμμετάσχουν στη σκληρότερη προεκλογική περίοδο μεταπολιτευτικά. Στοχεύουν μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, αλλά και το «σύστημα».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όπως αποδείχθηκε, το tweet του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, με

το οποίο προειδοποιούσε το… «Έθνος» ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει ξεχάσει το θέμα των αδειών τηλεοπτικών συχνοτήτων και πως επίκειται… «mega πόλεμος» δεν ήταν ούτε τυχαίο ούτε αυθόρμητο. Το «τιτίβισμα» Παππά αποδείχτηκε πως είναι μόνο η αρχή. Χθες, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, σε άτυπη ενημέρωση που παρέσχε σε δημοσιογράφους, εξαπέλυσε μύδρους κατά των καναλιών και των ΜΜΕ, κατηγόρησε δημοσιογράφους για «ηθελημένη σπέκουλα», αλλά και για «διαστρεβλωμένη και συσκοτισμένη παρουσίαση» των γεγονότων. Ο κ. Μουλόπουλος αναφερόταν στον τρόπο που παρουσίασαν μεγάλα ΜΜΕ τον χαρακτηρισμό «Ολαντρέ-ου» που απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον νεοεκλεγέντα γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. «Εδώ μίλησαν δήθεν και για διπλωματικό επεισόδιο, ενώ στη Γαλλία δεν έγινε κανένα θέμα και δεν ασχολήθηκε με αυτή την κουβέντα καμία εφημερίδα», επισήμανε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Πυρά Σκουρλέτη

Εκτός των πυρών Μουλόπουλου κατά των ΜΜΕ, αλλά και της προαναγγελίας του ότι οι άδειες των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα εξεταστούν από την αρχή –αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση- με «όρους αγοράς», επίθεση στους «μεγαλοκαναλάρχες» εξαπέλυσε με ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «τα λέει όλα αυτό το tweet», για να προσθέσει ότι «η ελληνική πολιτική ζωή έχει σφραγιστεί από σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε μεγαλοκατασκευαστές  και οικονομικά συμφέροντα, σε μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικές ηγεσίες». «Αυτοί ήταν που τις τελευταίες δεκαετίες καναλαρχούσαν, αυτοί είναι οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούσαν σ’ αυτό τον τόπο», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στο στόχαστρο το «σύστημα»

Εκτός των ΜΜΕ, με τα οποία η Κουμουνδούρου ανοίγει πόλεμο επειδή στελέχη της εκτιμούν ότι και… πολλά από αυτά τα ΜΜΕ θα κάνουν το ίδιο στο δρόμο προς τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη στρατηγική της έντασης και σε σχέση με το λεγόμενο «σύστημα». Δεν υπάρχει στέλεχος του σχήματος που να μην επαναλαμβάνει μονότονα τη φράση «το σύστημα θα τα δώσει όλα για να μη βγούμε πρώτο κόμμα» και, όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε «σύστημα», εννοούν το κατ’ αυτούς σύστημα εξουσίας που επηρεάζει την πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική ζωή της χώρας. Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά του ΣΕΒ, φωτογραφίζοντας τους βιομηχάνους ως εκείνους που υπαγόρευαν στην τρόικα –και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ- τα αντεργατικά μέτρα που νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

Παράλληλα, ουδόλως τυχαία ήταν και η επίθεση της Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της προς την τράπεζα Eurobank. Ο

Keywords
Τυχαία Θέματα