Ο ΑΧΜΕΤ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ

«Ζαλάδα» προκαλεί η περιπλάνηση του μουσουλμάνου Αχμέτ Ιλχάν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής Ροδόπης με τα χρώματα της ΝΔ. Στις τελευταίες εκλογές πολιτεύτηκε με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και χθες, αντιλαμβανόμενος προφανώς τα …αριστερά του φρονήματα, συμφώνησε να τεθεί επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου της …Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από την μία ο μουσουλμάνος βουλευτής ο οποίος το μόνο που έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του σχετικά με το πού θα πολιτεύεται κάθε φορά είναι η …περιφέρεια, από την άλλη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης που φέρεται να ζήλεψε το 19,75% του κ.Ιλχάν στην Ροδόπη τον Μάιο, όταν η ΔΗΜΑΡ στην περιοχή συγκέντρωσε μόλις 3,87%, οι …δραμαμίνες σε λίγο δεν θα μας κάνουν τίποτα!

Να σημειωθεί πάντως ότι οι περισσότερες από τις ψήφους του γνωστού δικηγόρου Αχμέτ Ιλχάν,  θεωρούνται ως «προσωπικές» του, υπό την έννοια ότι – με τη βοήθεια και του Προξενείου – το μουσουλμανικό στοιχείο στηρίζει μαζικά την υποψηφιότητά του. Με τη μεταγραφή αυτή, που ανακοινώθηκε χθες από τη Δημ. Αρ., το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν αποκλείεται να βρεθεί αυτό τρίτο και να εκλέξει βουλευτή στη Ροδόπη. Κι αν συνολικά αυξήσει τα ποσοστά του από το 6,11% του Μαΐου έχει καλώς, καθώς πιθανότατα θα εκλέξει περισσότερους βουλευτές. Αν όμως μείνει στα ίδια επίπεδα, τότε ναι μεν ο κ. Ιλχάν θα εκλεγεί αλλά η έδρα της Δημ.Αρ θα «χαθεί» από άλλη εκλογική περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα