Μαζεύουν τις δυνάμεις τους πριν την τελική αναμέτρηση οι αγρότες

Παράλληλα, η νεοσύστατη Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, που είχε κάλεσμα την Παρασκευή στον Πλαταμώνα, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που συνοδεύεται με περισσότερα τρακτέρ παραταγμένα εκατέρωθεν των εθνικών οδών και περισσότερη φυσική παρουσία στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Στην Θεσσαλία, σήμερα, στον Κόμβο της Νίκαιας είναι φιλόδοξο το σχέδιο, καθώς με αυτή την κίνηση συσπειρώνονται τόσο οι αγρότες της περιοχής και συμπαρασύρει και την Πελοπόννησο, που για 13 μέρες οι αγρότες της Αργολίδας διατηρούν το μπλόκο στον κόμβο Μάνεση, ενώ μικρότερες

δυνάμεις είναι διασκορπισμένες στην Τρίπολη, την Αχαϊα, την Μεσσηνία, την Λακωνία αλλά και την Ηλεία.

Χθες, οι Σερραίοι αγρότες, μετά και την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που δεν τους δέχθηκε σε συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, δηλώνουν πιο αποφασισμένοι για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Έχουν παρατάξει τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου στην στην κομβική διασταύρωση Λευκώνα, στην εθνική Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Δράμας και της Καβάλας ενισχύουν το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού που ενώνει τις δύο πόλεις, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, όπως και τα μπλόκα στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων. Ένα νέο μπλόκο εμφανίστηκε χθες από τους πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Χθες αγρότες της Δράμας διέκοψαν για μία ώρα το μεσημέρι την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας – Δράμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα