Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει «ενιαίος» πριν το καλοκαίρι

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτηρίζει δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» αυτή «είναι μια πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί». Εξήγησε ότι «δεν πιστεύει στις βιαστικές και ευκαιριακές μετεγγραφές», ενώ δεν απέκλεισε σε ακραίες περιπτώσεις να πέφτουν διαγραφές και όπως σημείωσε «είναι μια ρήτρα που χρειάζεται να προβλεφθεί στους κανόνες λειτουργίας του νέου ΣΥΡΙΖΑ

με όλες τις αναγκαίες δικλείδες συλλογικότητας και δημοκρατίας». Επεσήμανε, πάντως, ότι έχει αποφασιστεί η συγκρότηση επιτροπής δεοντολογίας, η οποία θα διαθέτει την δυνατότητα ελέγχου για σχετικά θέματα.

Όσο για την κυβερνητική πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών της στην κοινωνία […] Προσπαθεί με κλιμάκωση του αυταρχισμού και του διαίρει και βασίλευε να κερδίσει την έξωθεν καλή μαρτυρία για την προσήλωσή της στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου». Στην ίδια συνέντευξη ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνει ότι ο στόχος του Σαμαρά είναι διπλός αφ’ ενός «να εκφοβίσει τον ελληνικό λαό που διαμαρτύρεται» αφ’ ετέρου «να στείλει μήνυμα σε κάθς διαμαρτυρόμενο πολίτη ότι τον θέλει εξαθλιωμένο, ταπεινωμένο και αναξιοπρεπή».

Παρότι αναγνώρισε ότι αν στην παρούσα φάση γίνονταν εκλογές, είναι δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Ωστόσο, υπογράμμισε «θα επιδιώξουμε με βάση το πρόγραμμά μας και την αναζήτηση αξιόπιστων προσώπων και πέραν ημών κάνοντας ευρύτερες συμμαχίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα