Μας έκαναν τους 3… 2!

Ήταν εμφανές εδώ και καιρό ότι το Δημόσιο ήταν για τους τρεις πολιτικούς που συνθέτουν την τρικομματική θέμα… «μην τ΄αγγίζεις».

Και ήταν μαθηματικώς βέβαιο να φτάσουμε εκεί που έφτασε αυτή η συγκυβέρνηση: Να σπάσει το σχοινί και να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις όταν θα έπρεπε «να μπει χέρι» σε κρατικό φορέα. Δεν ξεχωρίζω ΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι ψυχές είναι και οικογένειες έχουν. Η αναδιάρθρωση λοιπόν κάθε οργανισμού που για χ – ψ λόγους

θεωρείται «σπάταλος» ήταν επιβεβλημένη. Αν δεν κόψεις σπατάλη πως περιμένεις να ορθοποδήσεις δημοσιονομικά;

Αυτή όμως η αναγκαιότητα υπήρχε από την υπογραφή του πρώτου κιόλας μνημονίου: Οι λίστες με τους υπό κατάργηση –συγχώνευση Οργανισμούς υπήρχαν από το 2009 στα χέρια του τότε αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου. Παρά τις πιέσεις των πιστωτών να προχωρήσουν κάποια πράγματα προκειμένου να περιοριστεί και η σπατάλη που διαπιστωνόταν με πολλά χιλιάδες ευρώ που δίνονταν σε οργανισμούς που ουσιαστικά ούτε δούλευαν, ούτε χρειάζονταν, η λίστα αυτή έμεινε κρυμμένη στα συρτάρια.

Λένε, πως η καθυστέρηση εδώ και σχεδόν 3 χρόνια στην επιλογή των φορέων που πρόκειται να κατεβάσουν ρολά οριστικά και κατ΄ επέκταση να «απολυθούν» από το Δημόσιο όσοι έχουν θέσεις σε αυτούς, είχε να κάνει με τις μικροπολιτικές διαφωνίες ανάμεσα σε μέλη της εκάστοτε Κυβέρνησης: Αναλόγως της εκλογικής Περιφέρειας και του αριθμού των ατόμων που είχαν «βολευτεί» από συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς σε κάθε έναν από τους φορείς, ο «σκυλο-καβγάς» που πήγαινε πίσω τα πράγματα, είχε να κάνει με τα «ψηφουλάκια» που εκτιμούσαν κάποιοι πως θα χάσουν ή θα κερδίσουν ελέω «λουκέτων».

Αυτές οι μικροπολιτικές τακτικές έφεραν και τις σπασμωδικές κινήσεις: Και σίγουρα αυτή η «έκρηξη» ενδιαφέροντος και προστασίας των εργαζομένων ξενίζει τα 1 . 400.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Γιατί όταν τους φώναζε ο εργοδότης κανείς δεν βρέθηκε να εγκαταλείψει μια ολόκληρη Κυβέρνηση για να του συμπαρασταθεί.

Πολλοί από αυτούς τους ανέργους πίστεψαν,, άρχισαν να ελπίζουν πως έστω και στα … «ψέματα» κάτι θα άλλαζε και για αυτούς. Όμως όχι.. Η αποχώρηση σε αυτή την φάση του ενός εκ των συμμετεχόντων στην Κυβέρνηση μας γυρίζει πολλά βήματα πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα