Τα μαθηματικά της δικομματικής

Διότι στους 153 βουλευτές που αθροίζουν σήμερα τα δύο κόμματα είναι έτοιμοι να προστρέξουν ως εφεδρείες τουλάχιστον 4 – 5, ενδεχομένως και περισσότεροι, βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ενισχύσεις αναμένονται τόσο από τη δεξιά πτέρυγα όσο και από την κεντρώα ενώ παραμένει άγνωστο τί θα πράξουν βουλευτές που εξελέγησαν με το ΠΑΣΟΚ αλλά σήμερα είναι ανεξάρτητοι καθώς και βουλευτές που, ενδεχομένως, αποστασιοποιηθούν από τη ΔΗΜΑΡ.

Οι κ. Κώστας Μαρκόπουλος (διαγράφηκε

επί κυβέρνηση Παπαδήμου και εξελέγη με τους ΑΝΕΛ από τους οποίους αποχώρησε) και Θεοδ. Σολδάτος (διαγράφηκε προ μηνών λόγω διαφοροποίησης σε ψηφοφορία) βρίσκονται, ούτως ή άλλως, στον προθάλαμο της Νέας Δημοκρατίας, αναμένοντας το συνέδριο της επόμενης εβδομάδας. Κατά πληροφορίες και ο κ. Γ. Κασαπιδης, που ψήφισε παρών στο μεσοπρόθεσμο θα μπορούσε να επιστρέψει στη γαλάζια Κοιν. Ομάδα.

Εκ του κέντρου, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς χθες (Μέγκα) ότι θα στηρίξει, δήλωση που εκτιμάται ότι περιλαμβάνει και τον κ. Χρ.Αηδόνη, τον έτερο δηλαδή βουλευτή της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Ως προς τους υπόλοιπους ανεξάρτητους, ο Νικ. Νικολόπουλος και Νικ. Σταυρογιάννης επιμένουν αντιμνημονιακά, με τον πρώτο να κοιτά προς τους Αν.Έλληνες και το δεύτερο να έχει ενταχθεί στη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη, ενώ άγνωστο είναι επί του παρόντος τί θα πράξουν οι πασοκογενείς ανεξάρτητοι, με πιθανότερο σενάριο να παράσχουν κάλυψη κατά περίπτωση στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα