Μάχη για τη ζωή της Μυρτώς

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής», η Μυρτώ μεταφέρθηκε από το ιδιωτικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται πλέον στον Ευαγγελισμό όπου και υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της.

Οι γονείς της βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της και οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τα «αδρανή σημεία» του εγκεφάλου της που προκλήθηκαν από τα βάναυσα χτυπήματα του βιαστή της στην Πάρο.

Κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Μυρτώ «σηκώθηκε και περπάτησε», διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια

της 15χρονης καθώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί, είναι ότι αναπνέει πλέον μόνη της και ότι ανοιγοκλείνει μερικές φορές τα μάτια της.

Όλες οι ελπίδες πλέον στρέφονται στην επιστημονική ομάδα του νευροχειρουργού Δαμιανού Σακκά, οι οποίοι θα επιχειρήσουν σε δύο περίπου μήνες μια επαναστατική επέμβαση, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ηλεκτρική διέγερση εγκεφάλου.

Πρόκειται για ένα νέο σύστημα «έξυπνων ηλεκτροδίων» που έχει την δυνατότητα να διεγείρει όχι μόνο δύο ή τέσσερα κέντρα του εγκεφάλου αλλά 16 κέντρα συγχρόνως.

Keywords
Τυχαία Θέματα