Ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας απέκτησε το Marina Mirage

Ο Κώστας Μακρής δήλωσε: «Είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ως τώρα» . Στο συγκρότημα, εκτός των άλλων, ανήκουν και τα φημισμένα ξενοδοχεία Palazzo Versace και Sheraton Mirage. Διαθέτει ακόμα 100 καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες του κόσμου και 16 εστιατόρια.

Ο χαρούμενος ιδιοκτήτης θέλει να προσθέσει και «’ένα ελληνικό εστιατόριο που όμοιό του δεν θα υπάρχει» στο παραθαλάσσιο συγκρότημα, στο οποίο σύντομα θα δένουν και κρουαζιερόπλοια.

Ο Κ. Μακρής γεννήθηκε στο Ληγουριό της Επιδαύρου, έζησε δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα

και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στην συνέχεια στον κλάδο ακινήτων. Παρά την επιχειρηματική του επιτυχία λέει πως η μεγαλύτερη ήττα στην ζωή του ήταν η ανάμειξη του με την Παναχαΐκή. Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ο ίδιος βρίσκεται και στον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, τον οποίο δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό BRW, μαζί με τον γιό του, Ρος, αφού συγκεντρώνουν μια περιουσία περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και βρίσκονται στις πρώτες 30 θέσεις των πλουσιοτέρων κατοίκων της χώρας.

Παρόλα αυτά δεν ξεχνά τη χώρα του και δηλώνει πως «ιδανικά, θα ήθελα κάποια στιγμή να ζω 6 μήνες στην Ελλάδα και 6 μήνες στην Αυστραλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα