Νίκος Δένδιας: Οι καταλήψεις είναι «φυτώρια τρομοκρατών»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. τόνισε πως «τα σημεία στα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί είναι η φύλαξη στόχων, με ό,τι αυτό σημαίνει, και όχι η δημιουργία ενιαίου χώρου ασφαλείας», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν πληροφορίες που αξιοποιούνται από την

τρομοκρατική».

Όσν αφορά στις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτήρια υπό κατάληψη, ο Ν. Δένδιας τόνισε πως «το ελληνικό κράτος είχε,εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν «φυτώρια τρομοκρατών».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι ένας 29χρονος και μια 25χρονη που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», λέγοντας πως «μια μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί , απέναντι στην πρόκληση, που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

Ο Ν. Δένδιας ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, για τις θέσεις του στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ, για την ανακατάληψη δημοσίων κτηρίων, όπως η Βίλα Αμαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα