Μ. ΚΟΠΠΑ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

«Η συνταγή της μονόπλευρης λιτότητας που η συντηρητική πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επέβαλε στις αδύναμε χώρες είναι μια συνταγή καταστροφής» δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαριλένα Κοππά.

Η ίδια δήλωσε, κατά τη διάρκεια συζήτησης για ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι η απουσία αναπτυξιακού βραχίονα από το πρόγραμμα για την Ελλάδα

στραγγαλίζει έναν ολόκληρο λαό, καλλιεργώντας το έδαφος για ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Μαριλένας Κοππά έχει ως εξής:

«Τέσσερα σχεδόν χρόνια από την έναρξη της κρίσης στην ευρωζώνη είναι πλέον σαφές ότι η συνταγή της μονόπλευρης λιτότητας που η συντηρητική πλειοψηφία του Συμβουλίου επέβαλε στις αδύναμες χώρες είναι μια συνταγή καταστροφής. Η Ελλάδα το έζησε και το ζει ακόμη με τον πιο δραματικό τρόπο. Η πολιτική αυτή βούλιαξε τη χώρα στην ύφεση εμποδίζοντας κάθε προοπτική ανάκαμψης. Οι δε προβλέψεις διαψεύδονταν κάθε φορά: ενώ η πρόβλεψη για το πρώτο εξάμηνο του 2012 ήταν 5% τελικά η ύφεση ξεπερνά το 6%, αναγκάζοντας σε αναπροσαρμογή το πρόγραμμα.

Αν η ΕΕ δεν μπορέσει να προτείνει μέτρα για την ανάπτυξη, που να καταπολεμήσουν την ύφεση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας το σπιράλ θανάτου στο οποίο έχουν μπει εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες θα συνεχιστεί. Στην Ελλάδα κάθε οικογένεια έχει έναν άνεργο. Αν είναι πάνω από πενήντα χρονών οι πιθανότητες για εξεύρεσης εργασίας σχεδόν μηδενίζονται. Η απουσία αναπτυξιακού βραχίονα από το πρόγραμμα για την Ελλάδα στραγγαλίζει έναν ολόκληρο λαό, καλλιεργώντας το έδαφος για ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές.

Είναι λοιπόν η ώρα συγκεκριμένων εξατομικευμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα αναστρέψουν την κατάσταση. Και η ευθύνη όλων είναι μεγάλη.».

Keywords
Τυχαία Θέματα