ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: ΣΚΙΕΣ

14:50 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Όπου ακούς πολλά καλάθια, παίζουν μπάσκετ οι Αμερικανίδες. Η πιο άχαστη ομάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων καρφώνει στα μούτρα της δήθεν ανταγωνιστικότητας.

Τα ρεκόρ της στη συγκομιδή μεταλλίων δεν έχουν μέχρι στιγμής καταρριφθεί. Το γυναικείο τουρνουά μπάσκετ ξεκίνησε το 1976 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ και από τότε οι ΗΠΑ είναι

εκείνες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Η αμερικανική γυναικεία ομάδα μπάσκετ έχει κερδίσει 6 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες σε 8 συμμετοχές. Τα τέσσερα από αυτά τα χρυσά είναι συνεχόμενα από το 1996 έως και το 2008. Και παρά την ελλιπή προετοιμασία τους, οι Αμερικανίδες πάνε φουλ για το πέμπτο, αφού είναι αήττητες στα τελευταία 37 παιχνίδια τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. H ομάδα του προπονητή Τζίνο Οριέμο, ακόμα και από συστολή λόγω πολιτικής ορθότητας είναι αναγκασμένη λόγω υπεροχής να συντρίβει τις αντιπάλους της λες και αντιμετωπίζει σκιές. Και μετά υπερηφανεύονται οι διοργανωτές για την ανταγωνιστικότητα στα Ολυμπιακά τουρνουά. Γι αυτό όπου ακούς πολλά καλάθια… να είσαι σίγουρος ότι παίζουν μπάσκετ οι Αμερικάνοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα