«Κυβέρνηση μειοψηφίας νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας χθες το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις πέρασε, καίτοι δεν συγκέντρωσε 151 ψήφους βουλευτών.
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων

υποστηρικτών του Μνημονίου», ενώ αναφέρθηκε σε «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών». «Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά. Μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών. Με 148 βουλευτές αποφάσισαν να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει σε ευνομούμενη πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τους εκβιασμούς που οδήγησαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ με βραχεία κεφαλή,  που άλλα εξήγγειλε στις προγραμματικές της δηλώσεις και άλλα πράττει εδώ και τέσσερις μήνες. Μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές και τώρα ψηφίζει τα κρισιμότερα νομοσχέδια με 148 βουλευτές».

Βολές κατά Βενιζέλου-Κουβέλη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εφείσθη κατηγοριών και για τους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους, αφού κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη πως «κρύβονται την κρίσιμη ώρα». «Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα  αναξιόπιστο και αφερέγγυο  σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού που απαξιώνει τη Δημοκρατία, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποσταθεροποιεί τον τόπο», προσθέτοντας: «Στο ξεκάθαρο δίλημμα που είχε θέσει η μοιραία τριανδρία του Μνημονίου: Μνημόνιο ή χάος, απάντησαν σήμερα οι ίδιοι στη Βουλή: και Μνημόνιο και χάος».

«ΥΕΝΕΔ» και Λαγκάρντ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν περιορίστηκε στα του Μνημονίου. Μιλώντας στην ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετατρέπει τη δημόσια τηλεόραση σε νέα ΥΕΝΕΔ, σε μηχανισμό απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας». «Διώκοντας δημοσιογράφους που δεν τους αρέσει να τους ακούνε και να τους βλέπουν για πρωινή ενημέρωση. Ή που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Διώκουν αυτούς που την αποκαλύπτουν και όχι εκείνους που την έκρυβαν», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατέληξε λέγοντας: «μας κυβερνά μια μειοψηφούσα στο λαό και στη Βουλή ομάδα ακραίων, που λειτουργεί με το άγχος της δεδηλωμένης και βρίσκεται σε πλήρη ηθική και

Keywords
Τυχαία Θέματα