Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει …ΚΚΕ

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ιδιαιτέρως σίγουρος για το αν θα ψήφιζε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού αυτό προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρώπη.
Τελικά, όμως, η Κουμουνδούρου αποφάσισε να μη δώσει λαβές για… εξ αριστερών βολές και, παρά τις ενστάσεις της, θα υπερψηφίσει την «κόκκινη» πρόταση νόμου.
Αυτό επισήμαναν χθες οι

βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπερψηφίζουμε  την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για την«Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων». Ήρθαμε σήμερα εδώ, για να υπερψηφίσουμε, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων. Αποτελεί πάγια πεποίθησή μας η κατάργηση των μνημονίων και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας. Συμφωνούμε λοιπόν ως προς την πρόταση του ΚΚΕ», σημείωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας, πάντως, ως «αστερίσκους» την διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά και την «ανάγκη ενότητας του αριστερού χώρου», την οποία επισήμαναν προς τους εκπροσώπους του Περισσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα