ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

08:30 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, επιπλέον, θα συνεισφέρει το υπουργείο Άμυνας, στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ. Κλείνουν στρατόπεδα, καθηλώνονται αεροσκάφη, δένουν πλοία του Π.Ν.


Βαθιά το μαχαίρι στον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων βάζει ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης των 11,5 δισ του μεσοπρόθεσμου. Μετά από το τελεσίγραφο του οικονομικού επιτελείου και τις σχετικές συνεννοήσεις με το Μαξίμου, ο υπουργός Άμυνας έδωσε ρητή εντολή περικοπών, που σίγουρα αναμένεται να προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις.

«Μόνη κόκκινη γραμμή η διατήρηση

της επιχειρησιακής – αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων» δηλώνουν στελέχη από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Άμυνας, ελπίζοντας πώς τουλάχιστον θα σωθούν τα ειδικά μισθολόγια. Στη λίστα των περικοπών του υπουργείου Άμυνας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

-        απόσυρση – καθήλωση στις μονάδες παλαιού τύπου αεροσκαφών, όπως τα Α7 Corsair

-        απόσυρση – δέσιμο στους ναυστάθμους παλαιών ναρκαλιευτικών του στόλου

-        κλείσιμο – συγχώνευση στρατοπέδων και μονάδων, ενδεικτικά οι μονάδες μηχανικού στην Πελοπόννησο

-        παραχώρηση έναντι ενοικίου – με χρήματα που καταβάλλει η Ε.Ε. στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης – των στρατοπέδων στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως προκειμένου να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης παρανόμων μεταναστών

Keywords
Τυχαία Θέματα