Κόβουν το φαγητό για να αγοράσουν φάρμακα

Όπως προκύπτει από την έρευνα η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σημαντικά τόσο την υγεία των πολιτών, όσο και τη χρήση υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ποσοστό 56,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πληρωμή των φαρμάκων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, ενώ ποσοστό 52,3% ανησυχεί πολύ για το εάν θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που χρειάζεται στα επόμενα δύο χρόνια.

Επιπλέον, το 25% των χρόνιων ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες για φαγητό, ηλεκτρικό

και καύσιμα, προκειμένου να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων και ποσοστό 39,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ως κυριότερο εμπόδιο για τον εμβολιασμό, το κόστος του εμβολίου.

Δωρεάν εξετάσεις

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και τον τομέα Ψυχολογίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, υλοποιώντας πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής , οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στόχος του προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει αναλάβει την ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού της πρωτοβουλίας, καθηγητή Γιάννη Τούντα, είναι να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για ιατρο-ψυχο-κοινωνική φροντίδα ατόμων, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν επαρκώς την ιδία συμμετοχή τους σε αυτές.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Στην ιστοσελίδα: www.symmaxoiygeias.uoa.gr ή καλέστε 210-7482015, 210-7487564, 210-7759962.

Keywords
Τυχαία Θέματα