ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

Το μακάβριο έπος των αυτοκτονιών συνεχίζεται…

Σε κάθε άτομο, ο λόγος το λέει, φαίνεται πως υπάρχει ένας εσωτερικός και αθέατος μηχανισμός που αντέχει όσο αντέχει και κατόπιν – όταν η ίδια η ζωή δεν ανταποκρίνεται θετικά – παίρνει την κάτω βόλτα. Το γεγονός ότι η κρίση της ελληνικής κοινωνίας ανέδειξε πολλούς αυτοκτόνους είναι γνωστό και οι δημοσιογράφοι πριν απ’ όλους μετρούν τους αυτόχειρες καθημερινά.

Αυτή τη φορά ο κλήρος έπεσε στην Αλεξανδρούπολη, στην Εύβοια και στα Γιάννενα. Στην πρώτη περίπτωση, ένας πενηντάχρονος που ειδικευόταν στο εμπόριο ηλεκτρικών ειδών, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο ίδιο το κατάστημά του το οποίο είχε κατεβάσει ρολά εδώ και αρκετό καιρό. Ιδιάζουσα σημασία προσλαμβάνει ο τόπος εργασίας καθότι το κατάστημα –μεταφορικά και κυριολεκτικά – παίζει τον ρόλο του τιμωρού.

Μια γυναίκα 61 ετών, στη Λίμνη Ευβοίας – λόγω οικονομικού αδιεξόδου – φαίνεται πως τη μόνη λύση που βρήκε για να αντεπεξέλθει στο δράμα της, ήταν να μπει στο αυτοκίνητό της τα ξημερώματα και πατώντας γκάζι να βουτήξει στα νερά του λιμανιού. Ματαίως οι άνδρες του Λιμενικού προσπάθησαν να την βγάλουν ζωντανή από το αυτοκίνητο-φέρετρο. Κι εδώ οι λόγοι της αυτοκτονίας ήταν οικονομικοί καθώς προδίδει και το ιδιόχειρο σημείωμά της.

Ο τρίτος αυτόχειρ, μόλις 34 ετών και κάτοικος της Καρδαμίτσας Ιωαννίνων, με «ψυχολογικά προβλήματα» αυτή τη φορά, περιλούστηκε με βενζίνη και έκανε βουτιά στο κενό από τον εξώστη του σπιτιού του. Καθώς φαίνεται η κρίση – που δεν είναι μόνο οικονομική – έχει μακρύ σχοινί και γυρεύει αργά αλλά σταθερά τα θύματά της.

Ωστόσο μια άλλη αυτοκτονία – γόνου εφοπλιστικής οικογένειας αυτή τη φορά – προσδίδει στο όλο δράμα μια μακάβρια (και πιθανώς γραφική) λεπτομέρεια. Ο 55χρονος, που κατοικούσε στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκε αυτοπυροβολημένος με πιστόλι 22 χιλιοστών. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε οικονομικά προβλήματα (η οικονομική του άνεση ήταν γνωστή), όσο γνωστή ήταν και η ροπή του προς την κατάθλιψη. Πρόσφατα είχε χάσει τους γονιούς του και τον αδελφό του.

Το παράδοξο (που δεν δηλώθηκε από την αστυνομία, αλλά από κάποιες άλλες πληροφορίες) ήταν ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν κατεστραμμένα χαρτονομίσματα (κομμένα σε λωρίδες) που άγγιζαν τον εντυπωσιακό αριθμό των 500.000. Η σορός του βρέθηκε μετά από μερικές μέρες μέσα σε «λίμνη» αίματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα