ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ GOIN’ THROUGH

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή ήταν κάπως διαφορετικό, αφού μεταξύ των καλλιτεχνών που έδωσαν το «παρών» ήταν και hip hop συγκροτήματα, για πρώτη φορά.

Ένα εξ αυτών ήταν και το συγκρότημα των Goin’ through και, μάλιστα, όταν είχε ανακοινωθεί ότι θα συνδράμει στη διασκέδαση των ΚΝΙτών, είχε προκληθεί σάλος και ένα μίνι «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Περισσού και Κουμουνδούρου. Αφορμή για το επεισόδιο ήταν ένα άρθρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ,

της Αυγής, που παρουσίαζε μάλλον σκωπτικά τη συμμετοχή του εν λόγω συγκροτήματος. «Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ, που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες «επιπέδου», όπως το «γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές» ή το «μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι» καθώς και το «αμιγώς πολιτικό» «καλημέρα Ελλάδα». Η εφημερίδα της Αριστεράς συνέχιζε τη δηκτική κριτική της, περιγράφοντας τους Goin’ through ως ««μιμητές της αμερικανικής σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο “άντρας” θέλει “αμάξια και λεφτά” για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι..». Το Σάββατο, λοιπόν, οπότε και το γνωστό συγκρότημα όντως τραγούδησε στο φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πάρκο Τρίτση στα Λιόσια, ο τραγουδιστής, Νίκος Βουρλιώτης αποφάσισε να σηκώσει το γάντι. Αφού πρώτα τραγούδησε τη γνωστή επιτυχία του συγκροτήματος, με τίτλο «μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μαλάκας είσαι», όταν τελείωνε το τραγούδι, φώναξε από μικροφώνου: «κερασμένο στην Αυγή», και οι ΚΝΙτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα