«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ

Η συσπείρωση πήρε …αναβολή μίας εβδομάδας, αφού λόγω της ασθένειας του προέδρου του κόμματος, η «πράσινη» ΚΟ θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, για να στείλει την «απάντησή» της στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγελθεί. Στο μεταξύ, όμως, οι βουλευτές «βράζουν».

Νέο άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, δηλώνοντας πως θα έβλεπε «με καλό

μάτι» μία συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, στο μέλλον, στον βαθμό που αυτή θα γινόταν «με όρους πολιτικούς». Σημειώνοντας ότι μη έχοντας εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η εναλλακτική λύση που θα βρει, μη μπορώντας να συνεργαστεί με το ΚΚΕ ή την Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση πλειοψηφίας του στις επόμενες εκλογές, θα είναι η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Επαναλαμβάνοντας, λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο κατά την άποψή του, αλλά και την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτίμησε, είναι «παρά φύσιν συνεργασία», κάλεσε τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να σκεφτούν την Κεντροαριστερά. Υποστήριξε άλλωστε πως το 100% σχεδόν των ψηφοφόρων τους προέρχονται από την Κεντροαριστερά και την Σοσιαλδημοκρατία…

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και την σκυτάλη πήρε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, που παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι προβληματική, καθώς δεν συνεδριάζουν τα όργανα. «Για πολύ καιρό το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει καθαρή γραμμή», είπε, ζητώντας πιο καθαρές και πιο σταθερές θέσεις από το κόμμα της προς τα έξω. «Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι στηρίζουμε, γιατί το στηρίζουμε. Την μία στιγμή μιλάμε καθαρά και την άλλη στιγμή θολώνουμε τα νερά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ξεκαθαρίζοντας ότι «η προσωρινή συγκατοίκηση με την συντηρητική παράταξη, δεν έχει το νόημα της ουράς της ΝΔ» και πως το μόνο νόημα αυτής είναι «να συγκυβερνήσουμε για να μείνουμε στην Ευρώπη», δεν δίστασε να αναφερθεί ονομαστικά στον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος είχε μιλήσει για ‘υφαρπαγή’ της ψήφου εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση κατά την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της. «Τον Κώστα Σκανδαλίδη τον σέβομαι. Είναι παλιό στέλεχος. Αλλά από ποιον έγινε η υφαρπαγή της ψήφου του;», αναρωτήθηκε.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγα τα στελέχη που προβληματίζονται για το μέλλον του κόμματος, αλλά και για εκείνο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, στον βαθμό που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αποκλείσει από την συζήτηση τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που και η ΔΗΜΑΡ δείχνει να στρέφει το βλέμμα της προς τα εκεί. Ήδη, οι ζυμώσεις γίνονται σε επιμέρους ραντεβού των στελεχών –συνήθως ανά δύο- ενώ στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη πολλοί δίνουν ‘ραντεβού’ για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου και αναμένεται η …μεγάλη μάχη!

Keywords
Τυχαία Θέματα