Καταγγελίες για σφαγές στο Μπαγκλαντές

00:45 5/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Η επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP) κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπλέκεται στις δολοφονίες ή τις απαγωγές περισσότερων από 300 αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο διάστημα πριν από και μετά τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιανουαρίου.

Το κόμμα BNP είχε μποϊκοτάρει την εκλογική διαδικασία, που αμαυρώθηκε από επεισόδια

βίας, την οποία κέρδισε τελικά το κυβερνών κόμμα της Λαϊκής Ένωσης.

Η Χαλέντα Ζία, πρώην πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ότι το κόμμα της έχει στην κατοχή του λεπτομερή στοιχεία για τη δολοφονία 242 υποστηρικτών του και την απαγωγή 60 άλλων στο διάστημα μεταξύ της 26ης Δεκεμβρίου και 27ης Ιανουαρίου, όπως επίσης και άλλων 22.000 που συνελήφθησαν.

Τέτοιου είδους κατηγορίες είναι σχετικά συνήθεις στην οξεία αντιπαράθεση —που συχνά συνοδεύεται από βίαιες συγκρούσεις—, στην πολιτική ζωή του Μπανγκλαντές. Είναι μάλιστα δύσκολο να επαληθευτούν οι κατηγορίες που εκτοξεύει η μία ή η άλλη πλευρά, ωστόσο έχει μερικές φορές αποδειχθεί ότι οι αριθμοί που αναφέρονται είναι υπερβολικοί.

Ο Μασιούρ Ράχμαν, ένας σύμβουλος της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς: «Προχωρούν σε αυτού του είδους τις κατηγορίες συχνά, (αλλά) όταν στο παρελθόν διεξαγάγαμε με έρευνα για αυτούς τους ισχυρισμούς, ανακαλύψαμε ότι δεν ήταν αληθείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα