Την Πέμπτη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΑΔΜΗΕ

00:16 5/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης έκανε δεκτές τροπολογίες από βουλευτές της συμπολίτευσης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική με το επιχείρημα, πως είναι αδύνατον να αποκωδικοποιηθούν την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί όλων των άρθρων ενώ

ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργική τροπολογία που διευθετεί ζητήματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Η ρύθμιση μάλιστα για ΕΑΣΕΑΒ δέχθηκε τα «πυρά» βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ βρέθηκε και στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Γεννηματά και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι με την ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση εξασφαλίζονται τόσο η βιωσιμότητα των Αμυντικών Συστημάτων της xώρας, όσο και οι θέσεις εργασίας αλλά και τα συμφέροντα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να δυναμιτίσει το αποτέλεσμα της συμφωνίας που έγινε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι πρέπει άμεσα η εταιρεία να μπει σε πρόγραμμα εξυγίανσης και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους εργαζόμενους θα πετύχουμε να εξασφαλιστούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας».

«Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, διατηρούν τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα προχωράμε σε αναδιάρθρωση τους εν λειτουργία», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, αντέτεινε ότι το κόμμα του, δεν θα δώσει λευκή επιταγή και δεν θα συναινέσει στο κλείσιμο και την συρρίκνωση των Αμυντικών Συστημάτων.
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης, ζήτησε αντί της τροπολογίας, να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο βιωσιμότητας που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για τα Αμυντικά Συστήματα ώστε, όπως είπε, να μπορέσουν να καταλάβουν όλοι οι βουλευτές τι ακριβώς συμβαίνει και τι ψηφίζουν.
Κατά τα άλλα, σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ που θέτει σε κίνδυνο ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα