«Κοριοί» της NSA στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή το 2009

23:28 4/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Όπως αναφέρουν έγγραφα που δημοσίευσε η Huffington Post και η εφημερίδα Information της Δανίας, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ παρακολουθούσε τους ξένους ηγέτες που μετείχαν στη διάσκεψη, η οποία απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη αλλά και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά την πρώτη ημέρα της διάσκεψης στην ιστοσελίδα της NSA

υπήρχε έγγραφο που έλεγε: «Αναλυτές εδώ στην NSA, καθώς και οι εταίροι μας του Δεύτερου Μέρους -Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία- θα συνεχίσουν να παρέχουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μοναδικές, έγκαιρες και πολύτιμες πληροφορίες για τις προετοιμασίες και τους στόχους βασικών χωρών ενόψει της διάσκεψης, όπως και τις διαπραγματεύσεις στους κόλπους κρατών σχετικά με τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή και τις διαπραγματευτικές τους στρατηγικές». Οι συντάκτες του κειμένου, το οποίο ήταν προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, επέμεναν ότι δεν έπρεπε να πέσει στα χέρια των αμερικανών αξιωματούχων, όπως φαίνεται όμως, η NSA είχε εξασφαλίσει το έγγραφο πριν καν αρχίσει η διάσκεψη.

Όπως αναφέρει η Information, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η NSA είχε στα χέρια της το προσχέδιο συμφωνίας των Δανών, το οποίο πρότεινε να εγκαταλειφθεί το πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο προέβλεπε δεσμευτικές και συγκεκριμένες μειώσεις των εκπομπών από τις πλούσιες χώρες.

Μέλη τη δανικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη χαρακτήρισαν «περιέργως καλά πληροφορημένες» τόσο την αμερικανική όσο και την κινεζική αντιπροσωπεία για το τι συνέβαινε σε κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα