ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΡΟΠΙΚΗ, Ή …ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Σε τροποποίηση της προεκλογικής τους εκστρατείας και ακυρώσεις εμφανίσεων υποχρεώθηκαν οι δύο μονομάχοι των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, για να αποφύγουν τις επιπτώσεις του τυφώνα Σάντι που πλησιάζει την Ανατολική Ακτή. 

Τα επιτελεία των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά τις τελευταίες ώρες, καθώς ο τυφώνας απειλεί να χτυπήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη, με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές ρεύματος.

Ο

Μιτ Ρόμνεϊ ακύρωσε το ταξίδι του στη Βιρτζίνια και προγραμματίζει να μεταβεί μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, Πολ Ράιαν στο Οχάιο, όπου οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν μια ελαφρά υπεροχή στον Ομπάμα, να κερδίσει τους κρίσιμους 18 εκλεκτορικούς ψήφους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Φλόριντα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όμως δεν έχει διευκρινιστεί, αν θα αναβάλει την κοινή εμφάνισή του με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον τη Δευτέρα στη Βιρτζίνια.

Με τις δημοσκοπήσεις πάντως να δείχνουν σε πανεθνικό επίπεδο ότι υπάρχει ισοπαλία μεταξύ των δύο αντιπάλων, ο Ρόμνεϊ βρέθηκε στη Φλόριντα, όπου οι 29 εκλεκτορικές ψήφοι μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του τελικού νικητή. Ο προεδρικός υποψήφιος κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι έχει επικεντρώσει την εκστρατεία του σε μικρά πράγματα, και ορκίστηκε ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Ο Ομπάμα πέρασε το Σάββατο στο Νιου Χαμσάιρ, όπου οι μόλις τέσσερις εκλεκτορικές ψήφοι θα μπορούσαν επίσης να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αμφίρροπη εκλογική μάχη. «Δέκα μέρες, για μια καθοριστική επιλογή για το μέλλον της χώρας μας», είπε σε μπροστά σε ακροατήριο 8.500 ανθρώπων ο Αμερικανός πρόεδρος, επικρίνοντας τον αντίπαλό του για τους φόρους και τις αμοιβές που είχε θεσπίσει, όταν ήταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα