Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: ΘΑ ΠΑΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο δημοσιογράφος γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε φιλικό σπίτι και δηλώνει πως θα εμφανιστεί από μόνος του στην Εισαγγελία.


Στο βίντεο ο Κώστας Βαξεβάνης κάνει λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών και παραθεσμική λειτουργία, με στόχο τη σύλληψή του. Απαντώντας στην κατηγορία που αντιμετωπίζει περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, υποστηρίζει ότι δεν ευσταθεί αφού, όπως αναφέρει, οι συναλλαγές με τις τράπεζες δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο, ενώ δεν υπάρχουν ποσά δίπλα στα

ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα.

Μόλις το επίμαχο τεύχος του περιοδικού HOT DOC δημοσιεύτηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αυτεπαγγέλτως κινήθηκε η εισαγγελική Αρχή ζητώντας τη σύλληψη του δημοσιογράφου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας που λήγει απόψε το βράδυ.

Το δημοσίευμα πάντως προκαλεί σειρά ερωτημάτων, με πρώτο και βασικότερο, αν η λίστα που γνωστοποιεί ταυτίζεται με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Στην «λίστα Βαξεβάνη» υπάρχουν 2059 ονόματα και αναφέρονται καταθέτες χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, όπως ποσά ή ημερομηνία κατάθεσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρονται και οι ιδιότητες των δικαιούχων.

Οι καταθέτες που εμφανίζονται στην λίστα σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτοι φοροδιαφυγής ή ότι έχουν τελέσει κάποιο άλλο αδίκημα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η λίστα αναφέρεται σε καταθέσεις μέχρι το 2008, κάτι που την καθιστά «τρύπια», καθώς έκτοτε μπορεί να έχουν υπάρξει αλλαγές στις καταθέσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει ακόμα και ονόματα ανθρώπων που δεν είναι εν ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ 2059 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ – ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα