ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ

18:05 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Σε συγκλονιστικές καταγγελίες προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να αναλάβει δράση για την προστασία των ανασφάλιστων ασθενών.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι δύο στους δέκα ανασφάλιστους ασθενείς που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής χρήζουν νοσηλείας για χειρουργική επέμβαση, όμως πολλοί από αυτούς δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται. Για να μην πληρώσουν θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο

απορίας, όμως όσοι δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στα ταμεία τους και στην εφορία, δε μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα και βιβλιάριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, καρκινοπαθείς ασθενείς στους οποίους διαγνώσθηκαν αντιμετωπίσιμοι χειρουργικά όγκοι σε πρώιμο στάδιο, δε χειρουργήθηκαν ποτέ διότι δεν είχαν χρήματα. Γυναίκες που χρειάζεται να γεννήσουν με καισαρική τομή επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι, διακινδυνεύοντας την υγεία τους και την υγεία του μωρού τους, επειδή δεν μπορούν να διαθέσουν 800 ευρώ. Ττο 30% των οφθαλμολογικών περιστατικών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι ασθενείς με καταρράκτη που έχουν 1/10 όραση και δεν έχουν τα χρήματα για εγχείριση.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Υγείας, Αν. Λοβέρδο ότι δεν ανταποκρίθηεκε στις εκκλήσεις του για να αναλάβουν τα νοσοκομεία κάποια ζωτικής σημασίας περιστατικά και να τα χειρουργήσουν. «Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική αυτή κρίση με άλλη ευαισθησία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα